Over Ons

MEER OVER HET ENTHOUSIASTE TEAM WAAR VAN DRIEL TRANSPORT UIT BESTAAT

U bevindt zich hier: Home – Over Ons

Oprichting

Van Driel Bevrachtingen B.V. is opgericht in 1995 door Kees van Driel. Kees huurde een kamer in het pand van een aannemersbedrijf op het industrieterrein in het Zuid Hollandse dorp Bergambacht. Enige tijd later huurde Kees een verdieping op het zelfde industrieterrein van een andere ondernemer, waardoor hij zijn onderneming verder kon laten groeien en dit gebeurde ook. Wel ging er erg veel tijd in zitten waardoor Kees na enige tijd op zoek ging naar een woonhuis met kantoorruimte. De ras Bergambachtenaar vond ook deze plek in Bergambacht. Daarna kwam er snel nog een planner bij en een administratieve kracht. Iedere ochtend werd er om circa 08.30 uur begonnen aan de koffietafel met een bak koffie en een plak ontbijtkoek. Dit is iets wat nu absoluut ondenkbaar is. Tussen de middag werd er zelfs zo nu en dan een potje dart gespeeld of een potje geklaverjast. Op de woensdagmiddag werden er altijd kroketten gebakken voor het hele personeel, iets wat nu nog steeds gebeurt al zijn het nu een paar kroketten meer.

Het was de wens van Kees dat zijn beide zoons in de zaak kwamen. Toen dit gestalte kreeg, besloot Kees zijn eerste eigen vrachtwagens aan te schaffen. Tegelijkertijd ontstond van Driel Transport B.V. De frisse wit/blauwe auto’s met de grote koekoek op de zijkant zijn nu voor niemand meer vreemd. Het bedrijf groeide door en werd een gevestigde naam in het containervervoer. De vloot in Bergambacht bestaat momenteel uit 13 trekkers die volledig tank ADR uitgerust zijn en 35 tank ADR chassis.

Jaartallen

Team

Het team van Van Driel transport B.V. in Bergambacht bestaat uit een 14-tal gemotiveerde en goed opgeleide chauffeurs en een onderhoudsmonteur, die weten waar ze mee bezig zijn. De familiaire sfeer staat bij ons hoog in het vaandel. We doen het echt met elkaar. We zijn dan ook trots op het feit dat nog steeds chauffeurs van het eerste uur bij ons actief zijn. Zij zijn het die uitdragen dat van Driel Transport B.V. een dijk van een zaak is. Een mooi compliment van mensen die al zolang bij ons werken.

Verloop door de jaren

In het jaar 2000 werd Kees benaderd door het Duitse bedrijf E.K.B. Container Logistik uit Bremen. Er ontstond een joint venture waardoor E.K.B. Container Logistik Nederland B.V. werd geboren. Dit was ook het moment dat Van Driel Bevrachtingen B.V. niet meer actief was. Onder deze E.K.B. Container Logistik Nederland B.V. vlag rijden er inmiddels 100 vast geïntegreerde charters.

In 2006 is de vestiging van Driel Transport Deutschland GmbH in Fussgönheim opgericht. Dit is een dorp onder de rook van Ludwigshafen en Mannheim. Hier verzorgen wij voornamelijk het Nahverkehr vanaf de terminals in Mannheim en Ludwigshafen. We hebben hier een eigen terrein en kantoor waar de 16 trekkers en +/- 25 chassis kunnen parkeren. Hier zijn inmiddels 5 mensen op kantoor werkzaam. Ook zijn we hier in het bezit van een heftruck waarmee we 20ft, 40ft en 45ft containers kunnen handelen met een maximaal gewicht van 8 ton.

In 2013 is het Luxemburgse bedrijf Sotrai Sarl overgenomen, hetgeen is gevestigd in Pétange. Hier verzorgen wij voornamelijk het Nahverkehr van en naar de trein terminals in Athus en Bettembourg. De vloot bestaat hier uit 15 trekkers en 25 Chassis. In het kantoor zijn er 5 mensen werkzaam. Deze 3 vestigingen vormen een perfecte driehoek voor het volledig ontzorgen van de klant voor het vervoer van zeecontainers door geheel Europa. Al met al mag dat Kees erg trots mag zijn op het bedrijf wat hij is begonnen en waar heel zijn ziel en zaligheid in ligt.

Directie

De driekoppige directie voert directie over de 4 bedrijven: EKB Container Logistik Nederland, Van Driel Transport BV, Van Driel Transport Deutschland GmbH en Sotrai Sárl.